Μαργαρίτα Τσούτσουρα

Η Μαργαρίτα Τσούτσουρα είναι Καθηγήτρια στο Washington University στο Σεντ Λούις. Στο παρελθόν εργάστηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια στo Cornell University και στο University of Chicago. Έλαβε το διδακτορικό της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Columbia, το μεταπτυχιακό της στα χρηματοοικονομικά από το Haas School of Business του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, και το πτυχίο της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά στην Ελλάδα.

Η τρέχουσα έρευνά της αφορά στη μελέτη της εμπειρικής χρηματοδότησης επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής χρηματοδότησης, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, και τη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση. Η πιο πρόσφατη ερευνητική μελέτη της αφορά το εάν οι μέτοχοι μπορούν να πειθαρχήσουν τους διευθυντές μέσω ενός μηχανισμού ετήσιας εκλογής. Η δουλειά της για τη φοροδιαφυγή βραβεύτηκε στο 2013 από το Wharton School-WRDS ως το καλύτερο εμπειρικό οικονομικό άρθρο. Η υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και το βραβείο WFA Trefftzs είναι μεταξύ των ποικίλων τιμητικών διακρίσεων και υποτροφιών της Μαργαρίτας.

Πέρα από την έρευνά της, η Μαργαρίτα Τσούτσουρα έχει επίσης διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πρόγραμμα Masters of Science στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.